Wilco Air is officieel opleidingscentrum voor mensen die hun brevet voor ballonvaren willen halen. We verzorgen zowel theorie- als praktijklessen in jouw eigen ballon of in een ballon van Wilco Air.

Brevet ballonvaren
Het brevet ballonvaren bestaat uit twee delen. Wilco Air biedt het volledige pakket aan theorielessen en praktijklessen om dit brevet op een gedegen en volwaardige manier te halen.

Theorielessen ballonvaren
De theorie bestaat onder meer uit de volgende vakken:

  • Voorschriften
  • Navigatie
  • Meteorologie
  • Human performances
  • Ballonvaren en materialen
  • Communicatie

De Koninklijke Nederlandse Vereniging (KNVvL) te Woerden verzorgt collectief deze theorielessen. Vraag Wilco Air voor het verzorgen van individueel, aanvullende lessen, ongeacht welk vak binnen de ballonvaart.    


Praktijklessen ballonvaren 
De praktijklessen bij Wilco Air bestaan uit ballonvaarten onder toezicht van een bevoegd Flight Instructor. De lessen duren gemiddeld circa 5 uur (voorbereiding, opbouw, vaart, terugreis, debriefing). Vaak zijn tussen de 25 en 30 lessen nodig om het ballonvaren op een veilige manier en zelfstandig te kunnen uitvoeren.

Medische keuring brevet ballonvaren
Overweeg je een brevet te halen, dan adviseren we je om eerst een medische keuring te ondergaan. Dit is een verplichting voor het uiteindelijke brevet en daarmee voorkom je mogelijke teleurstellingen.

Meer weten over het brevet ballonvaren?  
Heb je een vraag of wil je jezelf aanmelden voor de opleiding? 
Bel Wilco Air +31 541 293299 en vraag naar Monique Hoogeslag, of stuur ons een mail en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.